Despre casatorie

DESPRE CASATORIE

Casatoria este o treaba frumoasa, interesanta, complicata si surprinzatoare. Este ca dragostea, ca fericirea daca vrei...Cum adica? Asa bine...Depinde ce astepti TU de la ea.
Casatoria este o forma de raportare interioara, sufleteasca a ta la mediul tau interior, de aceea nu te astepta ca partenerul sa fie decisiv in stabilirea calitatii casatoriei, Stabileste TU ce vrei de la ea, stabileste-ti obiective concret, clare, realiste pe care sa le respecti cu sfintenie toata viata, obiectivele sa fie lumesti, realiste si pozitive.

despre casatorie
 
Bazeaza-te pe ce ai vazut in familia ta, in viata ta, in casa si in jurul tau. Vei intelege din ce in ce mai mult ce inseamna toleranta, respectul, cumpatarea, echilibrul si echilibrarea poftelor si a dorintelor.
Certificatul de casatorie nu e un act de vanzare-cumparare, prin el nu devii proprietar, nu devii proprietarul celuilalt. Daca veti intelege bine acest lucru casatoria va fi lunga si fericita iar taxa pe valoarea adaugata in momentul casatoriei o veti recupera de la voi si nu de la stat, prin fericire, liniste si satisfactie.
 

 
Dati valoare gestului vostru prin respectul fata de partener, nu faceti nimic ca celalalt sa se simta mai putin liber. Lasati cale libera realizarii profesionale, politice, umane, civice a celuilalt nepunandu-i bariere care se inchid si se deschid de la butoanele geloziei.
Greseala fatala a casatoriei, virusul ei cel mai grav este gelozia. Feriti-va de ea, autoeducati-va, nu o cultivati. Este o proba de inteligenta si automotivatie.
Daca cineva se uita frumos si insistent la partenerul tau, daca vrea sa rada si sa danseze cu el...bucura-te, nu te innegri. Inseamna ca ai facut o alegere buna si nu ai pe oricine partener!
Partenerul trebuie lasat liber neingradit in nimic din ceea ce face. El isi adecveaza comportamentul prin autoeducatie, nu prin paza. Dragostea, fidelitatea nu se face prin bodyguarzi. Nu cauta sisteme video de paza stricta, pazeste-ti partenerul, partenera prin caldura sufleteasca, umor, toleranta si multa, foarte multa tandrete. Arata-i ca e cel mai bun, incurajeaza-l, nu-i taia aripile!
 

Nu vreau sa abuzez, sa va plictisesc scriindu-va prea mult, de aceea voi incheia spunandu-va care este cheia numarul unu al succesului in casatorie, liantul ei, sangele ei proaspat. Acest liant poarta un singur nume: COPIII!
Cu cat mai multi cu atat mai bine. Ei vor umple clipele voastre de viata, ei vor intrerupe monotonia casatoriei, ei va vor umple timpul sa nu va ganditi la prostii, ei va vor frana porniri necugetate, aventuri nefiresti, lucruri de doi bani. Ei va vor spori energiile la batranete si mereu, mereu va vor stabili un ideal in viata. Ei va vor multiplica emotiile, sperantele, clipele de fericire dar si grijile si nelinistile. Ei va vor prelungi dragostea si propria copilarie.
 
Sa va ajute DUMNEZEU!

                                    
Articol scris de: Constantin Kiuta

ULTIMELE ARTICOLE

Despre casatorie

Despre casatorie

Casatoria este o treaba frumoasa, interesanta, complicata si surprinzatoare. Este ca dragostea, ca fericirea…

Top 5 variante de luna de miere - daca esti genul…

Top 5 variante de luna de miere - daca esti genul…

Italia, Italia si iar Italia. O tara pe care Dumnezeu a inzestrat-o cu atat de multe locuri minunate.…

Top 5 variante de luna de miere – Daca esti genul…

Top 5 variante de luna de miere – Daca esti genul…

Esti in cautarea lunii de miere perfecte? Tie si partenerul/partenerei tale va plac vacantele altfel?…

Luna de miere - Ce trebuie sa stii

Luna de miere - Ce trebuie sa stii

Marele moment se apropie, esti in toiul pregatirilor pentru nunta, dar nu trebuie sa sari peste acest…